Крем-суп з гарбуза з карамелізованою броколі – menu.split
img

Перші Страви

img
imgimg
img

Як гадаєте, хто придумав крем-суп? Так-так, французи. Принаймні – один з них. Марі-Антуан Карем – творець високої кухні, “король кухарів та кухар королів”. Спочатку він тримав у Парижі “Кондитерську де ла Рю-де-ла-Пе”, і його тістечка у формі впізнаваних замків та соборів так вразили французький нобілітет, що його запросили куховарити в замок де Валансе, де його гостями стали Талейран та Наполеон. Саме Талейран влаштував Марі-Антуану жорстокий тест, запропонувавши скласти меню на цілий рік, використовуючи тільки сезонні продукти, але при цьому щоб жодна страва не повторювалась. Карем гідно впорався з цим тестом, і саме у тому річному меню вперше з’явилася вигадана ним страва – суп, заправлений обсмаженим в маслі борошном – тобто суп-пюре, або ж крем-суп, до яких ми так звикли зараз.

Рекомендуємо з вином
Fantinel Sant’Helena Frontiere
Ідеально з коктейлем
Липа
img
img
img
...